Helmondse kanoster ambassadeur nieuwe kano

 

HELMOND – Maartje Otten (21) is ambassadeur van een revolutionair nieuw model kano. De Helmondse wildwater slalomvaarster is dat op verzoek van Alumero, het bedrijf dat de profielen voor deze opvouwbare kano maakt.

Jeroen van Bussel is managing director van Alumero Finex Extrusions BV uit Helmond. Enkele jaren geleden stuitte hij tijdens een beurs op een Belgische start-up die bezig was een nieuw soort kano te ontwikkelen. Van Bussel besloot in het project te stappen en werkte met name aan de specialistische micro aluminium profielen. Inmiddels wordt ONAK wereldwijd de grootste kano-innovatie van de laatste jaren genoemd.

Ik ben Europees Kampioen -23 met het NL-team. Dat is geweldig, maar toch…

Nu ik weer gestart ben met de trainingen realiseer ik me dat ik vooral eerlijk naar mezelf moet blijven. Die Europese titel was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten, maar het vertelt maar een klein deel van mijn verhaal van afgelopen seizoen.

Als ik kijk naar alle individuele resultaten in de grote internationale wedstrijden, dan zie ik dat ik nergens een halve finaleplek heb gehaald,